Намери нови приятели, Форум приятели, форум запознанства, форум любов и секс, форум религия и мистика, форум анимета и манги, форум пиърсинг и татуировки, форум приятелство, форум яки тестове, форум тестове, Форум музика, форум БългарияФорум статии и отговориЛюбопитни материали
Група: Модератори
Присъединил се на: 27-April 08
Потребител номер.: 1.144
Разбрах за форума от: Тайна
Във форума съм, защото: Нека остане тайна
Търсите ли приятели от форума: Не, имам си достатъчно
Настроение за деня: Хайде да се напием
Status: Offline
ФЕНОМЕНЪТ „25-И КАДЪР” ВНУШАВА ПОДСЪЗНАТЕЛНО, А ТЕЛЕМАНИЯТА ВОДИ ДО ДЕПРЕСИЯ
През 60-те години на миналия век било открито едно явление, наречено „феноменът 25-и кадър”. Учените проучили възприемането от човека на много кратки дразнители. Много удобен инструмент за изследване се оказала кинопрожекцията. Кадрите се редуват с честота 24 в секунда и създават ефект на движение.
Изследователите си задали въпроса: а какво ще стане, ако 25-ият кадър съдържа информация, различаваща се от останалите двадесет и четири кадъра? Експериментите показали, че човек не осъзнава тази информация от 25-ия кадър, но я запомня. Например в киносалона върви филм.
Никой от зрителите в залата не знае, че по време на филма няколко пъти за 1/25 част от секундата вървят два кадъра – на страдащ от жажда човек в пустинята и изображение на някаква напитка. И пак никой от тях не разбира защо след филма му се иска да пие именно от показаната за миг напитка. Феноменът на 25-ия кадър активно се използва в телевизионната реклама.
Телевизорът „замърсява” нашето съзнание и по този начин ефективно прилага косвените внушения – това са фрази с хипнотично въздействие и команди за подсъзнателното ниво.
Телеманията е опасен навик, често тя става причина за възникване на депресия – уж всички обстоятелства наоколо са благоприятни, а човек не се чувства удовлетворен от живота. Ако опитате 3 месеца да живеете без телевизор, ще видите как настроението ви ще се подобри, вниманието ви ще се изостри и околният свят ще започне да ви изглежда по-красив и цветен.
--------------------
' If there's a God in the sky looking down What can he think of what we've done To the world that he created? '-Freddie Mercury
Присъединил се на: 20-August 09
Потребител номер.: 2.629
Разбрах за форума от: Потребител
Във форума съм, защото: E забавно
Търсите ли приятели от форума: Да, обичам запознанство с нови хора
Настроение за деня: Яко party
За това винаги съм бил на мнение, че телевизията е с пъти по-вредна от компютърните игри. Телевизия не съм гледал повече от 2 години (не питайте как е възможно), на няколко пъти съм улавял 25-я кадър в действие xD. Не ми се коментира какво е имало на него xD (но определено го бяха направили много контрастен - явно са искали да бъде забелязан)
Присъединил се на: 27-April 08
Потребител номер.: 1.144
Разбрах за форума от: Тайна
Във форума съм, защото: Нека остане тайна
Търсите ли приятели от форума: Не, имам си достатъчно
Настроение за деня: Хайде да се напием
Пешо,пич..Прочети още веднъж статията..НЕВЪЗМОЖНО е да видиш 25-ия кадър,нали за това е 25.Научно доказано е че дори и да го видиш (което е също толкова невъзможно),няма да го осъзнаеш.. А това,което си видял,чисто и просто не е бил въпросният кадър..
--------------------
' If there's a God in the sky looking down What can he think of what we've done To the world that he created? '-Freddie Mercury
Група: ВИП
Присъединил се на: 5-May 08
Потребител номер.: 1.186
Любим филм/сериал: Много са :P
Любима песен: KRS ONE - Hip Hop Lives
Любим изпълнител/група: Много са !
Разбрах за форума от: Случайно попаднах
Настроение за деня: Незнам къде съм
Мога да: Летя
Вярвам в: Дядо КОЛЕДА !
Разочаровам се от: От нищо !
Съжалявам за: За нищо не съжелявам.
QUOTE (Nightmare_sf @ Oct 11 2009, 12:33 PM)
Пешо,пич..Прочети още веднъж статията..НЕВЪЗМОЖНО е да видиш 25-ия кадър,нали за това е 25.Научно доказано е че дори и да го видиш (което е също толкова невъзможно),няма да го осъзнаеш.. А това,което си видял,чисто и просто не е бил въпросният кадър..
Фана го да мами а
--------------------
Пушенето е болест. Болестта е смърт. Смъртта е сън. Сънят е здраве! ИЗВОД ! ! ! Пушете за здраве!
Присъединил се на: 20-August 09
Потребител номер.: 2.629
Разбрах за форума от: Потребител
Настроение за деня: Яко party
От де да знаеш, има хора които могат да виждат на далеч, има хора които могат да различават звуците един от друг в шумотевица, тогава защо да няма хора които да могат да забележат 25-ят кадър ?!? Примерно, аз забелязвам най-малкият трепет на монитора и това ме дразни, защото като гледам се отцепвам от "света" и се съсредоточавам върху това, което правя.
Форум за истинските приятели! Всички права запазени! Взаимствани са материали от други сайтове! Всеки носи сам отговорност за публикуван материал/статия. Разпространяването на статии и други материали е разрешено само след поставянето на хипервръзка към http://friend.ipbfree.com
Пиши на главен администратор stop_nasilie@mail.bg За реклама Как да пишем правилно във форума